Nema više čekanja: Novi sustav narudžbi pacijenata oduševio korisnike

Od ideje do realizacije prošla je skoro godina dana, a sustav je zaživio početkom listopada u dvije pedijatrijske ordinacije u Zagrebu.

Kada je Adlan Čehobašić, otac četvero djece, jedne hladne večeri prošle zime proveo dva i pol sata s četiri dječaka čekajući na red, pri čemu su dio vremena proveli na hladnoći jer je čekaonica bila puna, počeo je razmišljati o tome što se može napraviti kako bi se tome stalo na kraj, piše Zimo.

Ideja je bila jednostavna – umjesto dolaska s bolesnim djetetom u ordinaciju, ostavljanja knjižice i čekanja na red, odlučio je napraviti sustav za naručivanje u kojem će roditelji samo poslati SMS i nakon toga će dobiti obavijest o tome koji su na redu i procijenjeno vrijeme čekanja, a sa svakim obrađenim pacijentom šalje se nova poruka, kako bi roditelji znali kada su na redu i kada bi trebali krenuti u ordinaciju. Naravno, kao uvijek, hitni slučajevi imaju prednost, a sustav vodi računa i o tome.

Od ideje do realizacije prošla je skoro godina dana, a sustav je zaživio početkom listopada u dvije pedijatrijske ordinacije u Zagrebu. Rezultat je zaista fantastičan te na temelju iskustva brojnih roditelja, ali i vlastitog iskustva, možemo potvrditi da sustav radi upravo onako kako bi trebao – jednostavno i učinkovito te u potpunosti opravdava svoje ime NEČEKAM. Samo tijekom nekoliko puta koje smo koristili ovaj sustav uštedjeli smo 6 do 7 sati koje smo, umjesto u čekaonici s bolenom djecom, proveli doma.

Ovakav jedan sustav voljeli bi vidjeti i u svim liječničkim ordinacijama jer bi se tako uštedjeli brojni sati pacijentima, dok bi se čekaonice rasteretile te bi u njima bile samo osobe koje su uskoro na redu.

Treba napomenuti kako se sustav NEČEKAM, za sada, koristi samo u vrijeme primanja bolesne djece. Sustav vodi računa o radnom vremenu, od kada do kada se primaju bolesna i zdrava djeca, pauzama unutar radnog vremena itd.

Izvor: 

Pratite nas i lajkajte nas:

Povezani članci