CROBEX opet u minusu, u fokusu Podravka

Oslabio je i CROBEX10, za nešto manjih 0,54 posto i sada vrijedi 1051 bod.

Indeksi Zagrebačke burze u četvrtak su izbrisali gotovo sav dobitak ostvaren dan ranije uz dodatno smanjenje prometa.

Iako je na samom početku trgovanja indeks blago porastao sugerirajući da bi mogao nastaviti u pozitivnom tonu, ubrzo je zaronio u negativno područje gdje je proveo ostatak trgovinskog dana. Kraj je dočekao na 1798 bodova što je 0,67 posto niže nego dan ranije. Oslabio je i CROBEX10, za nešto manjih 0,54 posto i sada vrijedi 1051 bod.

Novi gubitak vrijednosti dioničkih mjerila ostvaren je uz skroman promet od 4,9 milijuna kuna, a najlikvidnija je bila dionica Podravke koja je prikupila 1,9 milijuna kuna.

Međutim, pri tome joj je cijena potonula za 1,4 posto na 343 kune. Vrijednosnica koprivničke prehrambene kompanije ujedno je bila i jedini “milijunaš”. Dobitnik dana dionica je Tehnike koja je dijelom zaliječila gubitak od gotovo petine vrijednosti ostvaren dan ranije.

U četvrtak je uzletjela 10,3 posto zaustavivši se na 69,50 kuna. Gubitnika dana ovoga je puta dao brodarski sektor. Radi se o dionici Atlantske plovidbe koja je na skromnom prometu od 16.000 kuna pala za tri posto i sada vrijedi 387 kuna. Dubrovački brodar ove godine na burzi plovi vrlo nemirnim morem. Naime, u 2018. cijena te dionice snizila se za gotovo 40 posto.

Izvor: 

Pratite nas i lajkajte nas:

Povezani članci