Viro zadržava lanjsku dobit

ZAGREB – Iz poziva za Glavnu skupštinu Vira koja će se održati 29. kolovoza razvidno je da će se lanjska dobit zadržati.

Kompanija je u 2016. ostvarila neto dobit od 37,2 milijuna kuna.

Upravi Društva daje se ovlaštenje da stječe dionice Društva uz sljedeće uvjete:

– da najveći ukupni broj dionica kupljenih na temelju ovog ovlaštenja iznosi 10% temeljnog kapitala Društva;

– da najviša cijena po kojoj se kupuju vlastite dionice ne smije biti iznad 10%, odnosno ispod 10% prosječne tržišne cijene za dionicu koja je ostvarena tijekom prethodnog dana trgovanja;

– Pri stjecanju i raspolaganju vlastitim dionicama Uprava je ovlaštena odstupiti od odredbe članka 211. odnosno članka 308. st. 2. i 4. Zakona o trgovačkim društvima;

– Uprava Društva ovlaštena je postupiti prema članku 352. stavak 3. točka 3. Zakona o trgovačkim društvima i povući dionice bez nominalnog iznosa bez smanjenja temeljnog kapitala u kojem slučaju dolazi do povećavanja udjela preostalih dionica u temeljnom kapitalu te je Uprava ovlaštena uskladiti podatak o broju dionica u Statutu Društva.

– Uprava je ovlaštena povući vlastite dionice bez nominalnog iznosa i smanjiti temeljni kapital Društva.- osim ako nije unaprijed obnovljeno, izmijenjeno ili opozvano, ovime dano ovlaštenje vrijedi 5 godina od dana donošenja ove odluke.

Za revizora financijskih izvještaja Društva i posebnih revizija temeljem odredbi Zakona o trgovačkim društvima Društva imenuje se Deloitte.

Izvor: seebiz

Pratite nas i lajkajte nas:

Povezani članci