Tvornica ulja Gea opet ponuđena na prodaju

LJUBLJANA – Konzorcij dioničara Tvornice ulja Gea iz slovenske Bistrice ponovo je ponudio na prodaju više od 60 posto dionica ove kompanije.

Gotovo polovina ovog udjela (26,9 posto) pripada trima kompanijama KD Group, a u konzorcij su još uključeni Adriatic Slovenica, ljubljansko društvo za upravljanje TKC, koperski Primorski skladi i društvo Apis-Vita iz Frama. Prema berzanskom kursu početkom ove sedmice udio koji se prodaje vrijedan je oko 3,5 milijuna eura. Neobavezujuće ponude će se prikupljati do 28. srpnja.

Vlasnici Gee su prošle godine tražili kupca, a prema pisanju medija tada se za tvornicu, između ostalog, interesirao vlasnik plastičarskog carstva Plast Franc Flelih, koji ima u svom portfelju tvornicu pića Dana, ali nije postignut dogovor oko cijene.

Tada je loša banka DUTB imala više od 18 posto vlasništva, ali je udio od nje sredininom travnja kupila tvornica prehrambenih proizvoda Eta Kamnik. Cijenanije objavljena. Zbog toga se, pišu Finance, može pretpostaviti da će se Eta natjecati za preuzimanje preostalih dionica.

Vlasnik Eta Kamnika je kompanija AG, koja je od prošle godine gotovo u potpunosti u vlasništvu crnogorske invsticijske kompanije M. M. Alpha Investments.

Izvor: seebiz

Pratite nas i lajkajte nas:

Povezani članci