Španjolci istražuju Modrićevu tvrtku u Luksemburgu

MADRID – Važnu ulogu u životu Luke Modrića ima njegova tri godine starija supruga Vanja koju je upoznao prije svog dvadesetog rođendana.

Prema pisanju španjolskih medija, ta diplomirana ekonomistica vuče sve ključne poteze u njegovoj karijeri, a u tome joj pomaže iskustvo koje je stekla radeći za menadžersku agenciju Mamić Sport Agency. Povrh toga, njena majka, Vesna Juraić, dugi je niz godina bila šefica računovodstva u »Dinamu«, odnosno osoba od najvećeg povjerenja Zdravka Mamića, a istodobno je vodila i Modrićevo knjigovodstvo.
Kako tvrdi najtiražniji španjolski list El Mundo, Modrić je u prosincu 2012. godine sa suprugom u Luksemburgu registrirao tvrtku Ivano SARL, na koju je usmjeravao prihode od sponzorskih i marketinških aktivnosti, zbog čega je pod istragom tamošnjeg ministarstva financija koje sumnja da je na taj način izbjegavao plaćanje poreza. Tvrtka nazvana po njihovom prvorođenom sinu počela je raditi s kapitalom od 3,6 milijuna eura, a krajem 2014. godine došla je do 6 milijuna eura.
Prema pisanju španjolskih medija, tamošnje ministarstvo financija otvorilo je istragu 18. siječnja 2016. godine zato što u Modrićevim poreznim prijavama nisu bili navedeni prihodi koje je su mu uplatili sponzori, Nike i Nivea. Sumnja se da je obitelj Modrić ta sredstva knjižila preko tvrtke Ivano SARL jer u Luksemburgu porez na dobit iznosi tek jedan posto, dok se u Španjolskoj kreće oko trideset posto. Budući da se radi o poreznim prijavama za 2012., 2013. i 2014. godinu, najavljena je temeljita istraga zato što mogućnost zastare stupa na snagu tek za tri godine.

Izvor:
seebiz

 

 

Pratite nas i lajkajte nas:

Povezani članci