OTP Srbija kupio Vojvođansku banku za 125 milijuna eura

Tom će akvizicijom tržišni udjel OTP banke Srbija porasti na 5,7 posto, a ona će postati sedma najveća banka na lokalnom tržištu.

OTP banka Srbija kupila je od Narodne banke Grčke u transakciji vrijednoj 125 milijuna eura Vojvođansku banku, NBG Leasing i druge operacije Narodne banke Grčke u Srbiji, izvijestili su u ponedjeljak iz OTP-a.

Tom će akvizicijom tržišni udjel OTP banke Srbija porasti na 5,7 posto, a ona će postati sedma najveća banka na lokalnom tržištu.

S tržišnim udjelom od 4,2 posto, prema rezultatu s kraja 2016., Vojvođanska banka deveta je po veličini u Srbiji.

Financijsko zatvaranje transakcije uslijedit će nakon dobivanja svih potrebnih regulatornih suglasnosti, što se očekuje do kraja godine.

Vojvođanska banka i ostale operacije koje su predmet transakcije prošle su godine ostvarili konsolidiranu imovinu od 1,17 milijardi eura te bruto kredite građanima u vrijednosti od 810 milijuna eura. U zadnje dvije godine banka je ostvarila povrat na kapital od 1,9 odnosno 2,3 posto, a trenutno ima 1.405 zaposlenih te mrežu od 105 poslovnica i 138 bankomata.

“Tijekom proteklih godina, OTP banka Srbija ostvarivala je kontinuirani rast pa očekujemo da će se pozitivni trend nastaviti i nakon ove akvizicije. Strateški nam je cilj povećati tržišne udjele u zemljama gdje smo prisutni.

Nakon akvizicija u Hrvatskoj i Rumunjskoj, ovo je treća akvizicija na koju smo se odlučili u proteklim mjesecima. I dalje ćemo pažljivo pratiti mogućnosti za akvizicije”, rekao je zamjenik predsjednika Uprave mađarske OTP banke László Wolf.

Izvor: poslovni_logo-1

Pratite nas i lajkajte nas:

Povezani članci