Mile Pavlić, Predsjednik Uprave tvrtke RIS d.o.o, Kastav, primio nagradu za Menadžera godine 2016.

Stručni žiri i Upravni odbor HUM-CROMA dodjelio je gospodinu Mili Pavliću godišnju nagradu Menadžer godine 2016. u konkurenciji malih poduzeća i strukovno priznanje za osobni doprinos razvoju, proizvodnji i primjeni informacijskih tehnologija u hrvatskom gospodarstvu.

RIS d.o.o. jedna je od najiskusnijih hrvatskih tvrtki na području razvoja poslovnog softvera. Zapošljava 35 mladih visokoobrazovanih djelatnika, usluge pruža brojnim tvrtkama različitih profila te ima više od 7000 korisnika na svim kontinentima. Dobitnik je brojnih strukovnih priznanja i nagrada.

Sve je započelo 1993. godine kada su prijatelji Mile Pavlić i Igor Zamlić odlučili svoje znanje i iskustvo pretočiti u vlastitu tvrtku. Željeli su imati zadovoljne djelatnike koji stvaraju kvalitetne softvere na najmodernijoj ICT tehnologiji za zadovoljne korisnike.

RIS je danas prava softverska tvornica, jedna je od rijetkih na domaćem tržištu koja se zahvaljujući upornosti dvojice ICT vizionara opredijelila isključivo za proizvodnju vlastitih rješenja.

Uz projektne sustave po narudžbi velikih kompanija, samo posljednje desetljeće iz RIS-ovog pogona izašlo je sedam vrhunskih softverskih rješenja koja sadrže i po nekoliko stotina modula.

Iz palete proizvoda izdvajaju se FAROS kao cjelovito rješenje za vođenje poslovanja i LUMENS sustav za visoko obrazovanje. Velik potencijal predstavljaju suvremeni sustavi MaxyT za analizu troškova i elektroničku nabavu eNabava.

Svi softveri dostupni su u cloudu iz RIS-ova Data centra, a razvijani su po principima metodike MIRIS, jedinstvenog procesa razvoja softvera koja je nositelj znaka Izvorno Hrvatsko. Kvalitetu jamče certifikat za Upravljanje informacijskom sigurnošću ISO 27000 i Sustav kvalitete ISO 9001.

ris_nm61170_mala

 

Mile Pavlić u svojoj bogatoj karijeri vodio je više od 33 projekta razvoja informacijskim sustavima. Bavi se metodologijom projektiranja informacijskih sustava i njezinom primjenom u različitim područjima poslovanja. Poznat je po svojem znanstvenom radu, autor je 10 knjiga i 184 stručna i znanstvena rada i ugledni je profesor na riječkom Sveučilištu. U slobodno vrijeme pažnju mu zaokuplja astronomija i čitanje znanstvene fantastike. 

Uspješan menadžer, dobar gospodarstvenik i plodan znanstvenik, Mile Pavlić nema namjeru uskoro smanjiti brzinu.

V.M.

Izvor: poduzetnik_logo1

Pratite nas i lajkajte nas:

Povezani članci