Komercijalna banka udvostručila dobit u pet meseci

BEOGRAD – Dobit Komercijalne banke (KMBN) u prvih pet meseci ove godine iznosila je oko 3,56 milijardi RSD, ili oko 29 miliona EUR, što je za 1,88 milijardi RSD više nego što je bilo planirano, saopštilo je rukovodstvo te banke.

Predsednik Upravnog odbora Komercijalne banke Vladimir Krulj je na konferenciji za novinare istakao da taj poslovni rezultat pokazuje da ta banka poseduje veliki potencijal za dalji rast, kako na bankarskom tržištu Srbije, tako i na bankarskom tržištu regiona, ali i ukazuje na njenu realnu vrednost.
Predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke, Aleksander Piker, je rekao da je za ovu godinu planirana dobit banke od 37 miliona EUR. U odnosu na prošlogodišnje rezultate u prvih pet meseci ostvareni pozitivan rezultat u ovoj godini je bolji za 1,65 milijardi RSD. Siguran sam da će ovi pozitivni trendovi u poslovanju biti nastavljeni tako da ćemo i do kraja godine imati pozitivne bilanse, ocenio je Piker i dodao da su i drugi pokazatelji poslovanja banke izuzetno povoljni. Na pitanje kada se očekuje privatizacija Komercijalne banke, Krulj je rekao da to zavisi od odluke akcionara banke, ali da menadžment radi na tome da poveća vrednost banke i njeno tržišno učešće, posebno u delu poslovanja sa privredom.

Izvor:
seebiz

 

 

Pratite nas i lajkajte nas:

Povezani članci