Kineski CCECC: Puna valorizacija Luke Bar samo daljim ulaganjem u puteve i željeznicu

MACAU – Puna valorizacija Luke Bar može se postići samo daljim ulaganjem u drumske i željezničke saobraćajnice, ocijenjeno je na sastanku crnogorske delegacije i menadžmenta kineske kompanije CCECC u okviru Foruma za infrastrukturu i građevinske investicije (IIICF) u Macau.

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković, koji je predvodio crbogorsku delegaciju, zahvalio je generalnom direktoru kompanije CCECC, Juan Liu, na donaciji u vidu urađene Studijske procjene projekta za generalni remont neremontovanih dionica barske pruge od Trebešice do Bara.
Iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva su podsjetili da je kompanija CCECC angažovana na generalnom remontu dionice pruge Kolašin-Kos, čija je realizacija pri kraju.
Crnogorska delegacija prisustvovala je svečanom otvaranju Foruma koji organizuju kinesko Ministarstvo trgovine, Kineska asocijacija međunarodnih izvođača radova (CHINCA) i Institut za promociju trgovine i investicija iz Macaoa (IPIM).
Forum, koji se održava u posebnoj administrativnoj oblasti Kine – Macaou, okuplja oko 1,5 hiljada predstavnika iz preko 60 zemalja i regiona, uključujući i više od 40 zvaničnika godišnje. Tema Foruma je saradnja za multi-inovativnu održivu infrastrukturu koja podstiče razvoj privrede.
„Trenutni globalni bum infrastrukturnog povezivanja Kina je iskoristila za jačanje međunarodne saradnje. U tom cilju Kina ne štedi napore u unaprijeđenju u izgradnji infrastrukture”, navodi se u saopštenju.
Forum okuplja vodeće predstavnike iz oblasti građevinarstva, državne zvaničnike i relevantne istraživače, koji će detaljno razgovarati i razmijenjivati informacije o održivoj infrastrukturi.

Izvor:
seebiz

 

 

Pratite nas i lajkajte nas:

Povezani članci