Bosch u Njemačkoj gradi pogon za proizvodnju čipova za autonomna vozila

BERLIN – Njemački gigant automobilske i elektroničke industrije Bosch, punim imenom Robert Bosch GmbH, najavljuje da će uložiti milijardu eura u izgradnju nove tvornice poluvodičkih čipova.
Tvornica će biti smještena u njemačkom gradu Dresdenu, a osnovna će joj svrha biti proizvodnja čipova, i to onih vrsta koje se trenutačno najviše traže – poluvodičkih čipova namijenjenih ugradnji u autonomna vozila.

Porast povezivosti i automatizacije u svijetu znači da čipovi pronalaze sve više primjena, kažu iz Boscha, a povećavanjem svojih kapaciteta u tom području se žele pozicionirati kao jak konkurent. Nova tvornica trebala bi biti završena 2019. godine, a u njoj će posao pronaći 700 radnika. Početak rada tvornice poklopit će se s fazom masovnog razvoja autonomnih vozila, ali će u njoj biti izrađivani i čipovi za sustave automatizacije doma, pametne gradove, i slične primjene.
Bosch je nedavno objavio i da u suradnji s Daimlerom planira do 2020. godine razviti softver i algoritme za autonomni sustav vožnje, te prva vozila s autopilotom pustiti na cestu.

Izvor:
seebiz

 

 

Pratite nas i lajkajte nas:

Povezani članci