Batagon podigao cenu za Fabriku akumulatora Sombor

SOMBOR – Švajcarska kompanija Batagon dala je novu, četvrtu ponudu za preuzimanje vlasništva nad Fabrikom akumulatora Sombor (FAS), prenosi SOinfo.org portal.

“I nova ponuda za mene je vrlo povoljna. Batagon nudi 6 miliona EUR za kupovinu FAS-a”, preneo je Predrag Ljubović, stečajni upravnik u nekadašnjem somborskom proizvodnom gigantu.

On je izjavio da je zainteresovana kompanija sa sedištem u Švajcarskoj ponuduuputila u predviđenom roku i da je u odnosu na prethodnu veća za 950.000 EUR.

“O svemu sam obavestio Odbor poverilaca. Očekujem da će oni odluku doneti tokom naredne sedmice”, naveo je stečajni upravnik i predočio da garancija Batagona, koja je bila među obaveznim uslovima za učešće u nadmetanju za FAS, važi do 19. oktobra.

Odbor poverilaca je odbio prethodne tri ponude kompanije iz Švajcarske. Batagon International AG je na javnom nadmetanju za kupovinu imovine FAS-a nastupio sa 3,5 miliona EUR, da bi potom, početkom avgusta, ponudu “popravio” na 4,5 miliona EUR. Prethodnu odbijenicu dobili su za iznos od 5,05 miliona EUR.

Izvor: seebiz

Pratite nas i lajkajte nas:

Povezani članci